2011. február 21., hétfő

Fashion Week Madrid

Tök mókás, hogy egy magyar stylist blogjából kell megtudnom, hogy most van a madridi fashion week. És tényleg! Ma reggel, (miután azt hiszem a 3. napjához érkezett a rendezvénysorozat) már a tv-ben is mutattak, egy 10 másodperces anyagot a divathétről.
A dvathéten már az őszi-téli irányzatokat mutatják be (tweed! okker , curry és mélykék színek, 50-es évek), viszont az üzletekbe megérkezett a tavaszi kollekció! A fashion adict posztomba már írtam az előfutárokról, de most, akit érdekel, alább elolvashatja miket láttam.
Mivel Anikó kérte, hogy írjak még divatról, íme, a barangolásaim során ezekre bukkantam.
A színek: fehér, fekete, sötétkék (tengerészkék), drapp, erős fűzöld, piros, ciklámen, narancs, púderrózsaszín, pasztellzöld, terrakotta-téglavörös, khaki.
Irányzatok:
Korábban is írtam, a tengerész! Színekben, szabásban, mindenhogyan. Ha otthon esetleg maradt volna valami tengerészmintás a leárazáson, érdemes megvenni mert még idén kitart. Minden áruház tavaszi kollekciójában ott van a marine irányzat, csíkok, egyszínű sötétkék-fehér összeállítások.
Camel: drapp-khaki, fehér, barna színek. egyszerű, letisztult vonalak. Némi okker, és világosbarna is bejátszik, de alapjában véve elég visszafogott, természetes, és nekem ezért nagyon is tetszik!
Military: még mindig nem megy ki a divatból! A szabás, a gombok kicsit szigorúak, azonban ha egy elöl gombos vászon ruhát military szabásban, de modjuk piros színben képzelünk el, már nem is olyan borzasztó, hanem kifejezetten nőies és elegáns. Újdonság, hogy a military szabás a blúzoknál is megjelent. Nagy, hangsúlyos gombok középen, vagy két sorban, derékövvel.
Színes: ez most nagyon menő itt kint, gondolom a tinik körében nagyon népszerű lesz tavasszal. Harsány színek, de nem neon árnyalatok. Egy erős, ciklámen nadrág, vagy egy erős fűzöld (Fradi.-zöld) egy fehér blúzzal mondjuk szelidít az összeállításon, akár munkahelyre is viselhető, de ugyanez a zöld egy miniruhán, egy fekete blézerrel vagy boleroval, fekete cipővel már party viselet. Tetszik. Szintén ugyanezen az elven, narancssárga felső egy sötétkék nadrággal-telitalálat. Amúgy az ilyen erős színekkel nem árt óvatosan bánni: egymással csak a nagyon merészek vegyék fel, mert nagyon könnyen összekeverhetik egy bohócjelmezzel!
Púderrózsaszín: ismét a visszafogott elegancia hegyében. A H&M-ben és a Mangoban láttam, nagyon egyszerű, kötött felsőket és blúzokat. remekül kombinálható a feketével, mert nagyon elegáns hatást kelt, szépen mutat a kékkel, sőt a rózsaszín a terrakottával is: mondjuk egy fekete nadrág-rózsaszín blúz-terrakotta blézer meglepően jól néz ki. Figyelem! A rózsaszín most kifejezetten púder (pasztell) rózsaszín, nem pink! Hasonlóan szép összahtást érhetünk el pasztellzölddel, de ahhoz inkább a fehéret vagy a kéket ajánlom, feketével nem szép, de ki lehet próbálni barnával. Ja, és még egy valami: a púderrózsaszín erősen sápaszt, tehát nagyon világos bőrű/hajú hölgyeken(urakon) nem mutat jól egy rózsaszín-fehér összeállítás. De pl. egy mediterrán típusú férfin egy rózsaszín ing egy világoskék mellénnyel, hát arra érdemes odafigyelni:-)
Natur/nude: természetes színek, természetes anyagok! Nagyon szép a terrakotta-téglavörös szín, és most ismét divat lesz! nagyon jól lehet különféle kékekkel kombinálni, visszafogott, mondjuk munkahelyi összeállítás lehet. Szépen megy a zölddel és a barnával is. És minden divatos ami bézs, világosbarna és fehér. Bőrövekkel, barna táskákkal lehet "sötétíteni".
Fekete-fehér: az örök kombináció, sosem megy ki a divatból. akármi is kapható ebben a színben, érdemes áldozni rá, főleg ha az valamilvel variálható darab.
Szabások, anyagok: viszlát szatén és neylon! Hello len, pamut, vászon! Organikus anyagok, kötött felsőrészek, horgolt, vagy horgolt hatású tunikák, pulóverek, most ezek lesznek a trendek. Semmi neylon, semmi szatén. Az alkalmi ruhák is inkább viszkózból vannak, nem láttam sehol fényes anyagokat. Lágy esésű, bő szabású felsőket láttam, a testre simuló fazon már a múlté. A derék hangsúlyos: övek, csattok. A nadrágok vagy leggings, vagy répa fazonúak. Ha esetleg trapézfarmerunk van, tegyük el későbbre. A szoknyák nagyon kényelmesek, most az A-vonal hódít, tiszta retro! Az anyagok szellősek, kényelmesek a hosszuk térd vagy egy picivel térd feletti. Viszont a miniruhák is nagyon divatosak, a kedvencem egy Pedro Del Hierro darab, horgolt hatású miniruha, egyenes szabásvonnallal és könyékig érő ujjhosszal. Egyszerű, mégis gyönyörű és hiperelegáns. Amúgy fekete színben is láttam, de szerintem fehérben jobb. Persze, nekem egyik sem lesz, mert ahhoz a ruhához olyan lábak kellenek, minr Heidi Klumé. Szintén az egyberuháknál divat még az elöl végig gombos, rövid újjú ingruha, viszont térdig érő hosszban, és szűk szabásban. Amolyan military-50-es évek keveréke, de nagyon jól néz ki!
Cipők: KLUMPA!!! Ha még sikerül téli leárazáson elcsípni valamelyik cipőboltban, akkor azt meg kell venni! Klumpa, klumpa hatású szandál, fatalp! A fatalp a tavasz slágere. A szandálok, papucsok is ebből készülnek, bőr felsőrésszel. A sarkak vastagabbak, nem is igazán tűsarkak, viszont nagy előny, hoyg sokkal magabiztosabban lehet járni bennük. A platform cipők még mindig divatosak. Ami még az elegánsabb vonalon divatos azok az 50-es, 60-as évek cipői, kerek orral, masnival a cipő felsőrészén. Szntén jellező a vastagabb sarok. És a színek: barna, okker, bézs, kék és pasztell rózsaszín.
Táskák: klasszikus csőfazonú kézitáskák, és kisebb méretű vállon átvehető táskákat és bőrtarisznyákat láttam, itt is a tengerész színek és a barnák a dominánsak.
Ennyit sikerült egyelőre találnom: remélem tudtam segíteni. Természetesen, ha itt a nyári kollekció, azt is megírom:-) Jó böngészést és vásárolgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése