2012. augusztus 21., kedd

A névtelen macska

Új taggal bővült a családunk.

Az úgy volt, hogy a tenerifei ír farkas barátunk Madrid mellé adott egy el kölyköt, aki időközben megnőtt és rendszeresen kozmetikázom. Alf gazdái Marisol és Rafa, Madrid mellett Las Rozasbyan élnek és Alf mellett van egy magyar vizslájuk és vagy 8-10 Maine Coon macskájuk is, Marisol eléggé híres és elismert Maine Coon macska tenyésztő.
Mikor Juan Madridban volt látogatni (ő Alf, az ír farkas tenyésztője) elviettem Marisolékhoz, hogy 1 év után lássa a kutyát. Én akkor találkoztam először ennyi Maine Coonal addig e csak kiállításon láttam ezeket a hatalmas macskákat, akik hihetetlenül nyugodtak, bújósak, emberszeretőek.
Említettem is Marisolnak hogy egy nap, ha éppen van egy Maine Coon aki gazdit keres, gondoljon rám. És erre azt felelte, hogy  ez az a nap! Merthogy van egy macska, akit eladott Almeriába de a gazdája nem tudja tovább tartani és adoptálni lehetne!
Hazamentem Janivel megbeszélni  dolgot. Janit nem votl egyszerű rábeszélni, mert ő annyira, de annyira szereti Micort (Greta Garbo), hogy komoly aggájai voltak hogy most akkor vele mi lesz (természetesen aggályai alaptalanok voltak, jelenleg Greta a főnök).
Nem sokkal ezután egy szép vasárnap délután megérkezett a macska. Bikiniben, ahogy Marisol fogalmazott, mert a volt gazdája lenyiratta a macsek amúgy gönyörű hosszú szőrét. Hatalmas, nagyfejű kandúr, akkora tappancsokkal, mint a tenyerem, vörös, aranyszínű szemekkel. Egyből beleszerettem. A cicus igazi szívrabló, mert ellenálhatoatlanul kedves , bújós, hízelgős...
A próbléma az, hogy nincs normális neve. Elvielg Bo-Little-nek hívják törzslkönyv szerint. A gazdija eddig simán Pubizta. De ki az, aki Pubinak hív egy ilyen gyönyörűséget? És különben is, egy Greta Garbo  mellett senkit sem hívhatnak Pubinak. Úgyhogy jelenleg keressük a megfelelő nevet. mivel a macska szőre még nem nőtt ki, teljes pompájában nem tudjuk csodálni, így lehet hogy addig el kell halasztanunk a névadást..valami glamouros nevet keresünk ami illik Greta Garbo mellé...a képen Pubi még a régi helyén, nyírás előtt...

2 megjegyzés: