2014. április 10., csütörtök

Költözés 2.0

Igen, ismét költöztünk.
Az igazság az, hogy ugyan a lakásunk, amit eddig béreltúnk nem volt messze a munkahelyemtöl, de egy kicsit zavart, hogy hjanla 1-kor a felettünk lakó magas sarkúban rohangált, az alattunk lakó újszülött babája minden egyes éjszaka a legmélyebb álmomból ébresztett a síarásával, továbbá, hogy a szemben lévö garázskaput senki sem olajozza, ezért valahányszor valaki érkezett vagy távozott a szmközti házból, azt mi pontosan tudtuk. és akkor nem is beszéltem az szomszéd 6:40-re beállított ébresztöjéröl, ami még szombaton is üzemelt.
Ha mindez nem lett volna elég akkor ott voltak a gyerekek, az utcán beszélgetö (inkább ordibáló) emberek, és sorolhatnám a belvárosi lakhatás hátrányait. Az egyetlen elöny az iroda közelsége mellett csak az volt, hogy minden közel volt, közért, fodrász, stb.
Mindezek mellett, valljuk be, egy ír farkasnak nem a lakás a legkedvezöbb éltttér, meg két macskával is bonyolult, még akkor is ha midnektten 100% benti macskák.
A lényeg, hogy az elhatározást gyors keresgélés követte, és végül a tervezettnél egy hónappal korábban költöztünk. A szerzödés májusban járt volna le, de az ingatlaniroda elintézte, hogy 1 hónappal korábban tudjunk menni- igaz, az új házat is rajtuk keresztül béreljük.
A ház 1260 méterrel van arrébb, mint a lakás, igaz, ez már S'Agaró, nem ST Feliu de Guixols, de ez egyáltalán nem baj. S'Agaró Sant Feliu de Guixols és Playja D'Aro között van, egyfajta üdülöövezet. Gyakorlatilag az egész faluban van egy közért egy zöldséges, egy dohánybolt, egy újságos, egy sörfbolt, ingatlaniroda, búvárközpont, két dekor bolt, két bazár (ruha, fürdöruha, nyári cuccok, kerti bútor) és egy vagon bár és étterem van (török, thai, pizzería, tapas bárok, stb.). A legjobb S'Agaróban azonban a tengerpartja, hosszan elnyúló homokos part, sima, szikla nélküli. Míg St Feliuban alig volt strandolni alkalmas része a partnak, itt a St Pol playán minden tengerpartimádó kiélheti magát.
A szörfösök is szeretnek ide járni, nagyon jók a hullámok.
A házunk nem a tengerparti részen van, ami azért jó mert nyáron itt annyian vannak, hogy képtelenség lenne pihenni. 400 m-re vagyunk a tengertöl, a házunk nem a tenger felé néz, hanme egy mezöre, mert egy zsákutcában lakunk, és csak az utca egyik oldalán vannak házak. Idilli!

Az alapterület 100 nm, ugyanennyi kerttel, de sztem a kert kisebb. A ház nagyon jó elrendezésü, ami leginkább tetszik benne az a helykihasználás.

Ahogy belépsz a házba a nappali-étkezó fogad, majd ezek mögott a balra a konyha jobbra egy fürdöszoba van. A nappaliban amúgy kandalló és jobbra a feljáró az emeletre.
A földszinten ezen kívül van egy hátsó kijárat is, ez gyakorlatilag egy toldaléka a háznak, amolyan trastero, raktárhelység ami végig a ház mögött húzódik, de a ma'sik nagy elönye, hogy  a garázsból gyakorlatilag be tudsz jutni a házbem nem kell a kerten keresztül menned, ha nem akarsz.
Az emeleti részen 3 szoba és egy fürdöszoba van, mindhárom szoba telle van gardróbokkal, elképesztö mennyiségü pakolóhely van. A master bedroom-ban pedig egy pici erkély is van, ami az ucánkra néz.


A kert nem nagy, de Elmo kényelmesen elfér, nem kell azon aggódni, hogy siessünk haza mert le kell vinni a kutyát :)
Most kezdjük az itteni életet, van rendesen mit berendezni/átrendezni, de bízom benne, hogy hamar mindent sikerül tökéletes állapotba hozni :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése